Продукти: Сладкарски добавки

Информация
Информация

Сода бикарбонат, известна още като натриев бикарбонат, натриев хидрогенкарбонат или просто сода за хляб е незаменим продукт, използван като набухвател в кулинарията. При реакция с други вещества, отделя мехурчета въглероден диоксид – същинската причина за набухването на кексове, сладкиши, някои видове хляб и питки, както и други тестени изделия.

Информация

Благодарение на своя нежен и освежаващ аромат, ванилията се смята за една от най-фините и приятни подправки. Ванилията като подправка се използва предимно в сладкарската промишленост, като ароматът й е изключително подходящ за кремове, сладоледи, бисквити, бонбони.

Информация

Бакпулвер е набухвател за тесто при печене на сладкиши като кекс, мъфини и бисквити. Представлява бял прах и увеличава обема на тестото, като отделя въглероден диоксид вследствие на реакция между основна сол и киселинна сол.

Информация

Захарните пръчици, подобно на кокосовите стърготини и шоколадовите пръчици, се използват за декорация на торти, кремове, бонбони, напитки и др. сладкарски изделия. Характерно за тях е разнообразието от ярки цветове – жълто, синьо, розово, оранжево, зелено, бяло.

Proudly powered by WordPress